Manchego

Manchego

Een harde Spaanse kaas uit de regio "La Mancha". De melk voor de bereiding is afkomstig van het "La Mancha" schaap. In Spanje worden vooral schapen gehouden en daarom wordt er voornamelijk schapenkaas gemaakt in Spanje. De melk is rauw en rijk aan smaak. Het zuivel heeft kleine gaatjes en is vaak geel van kleur. De korst is bruin en heeft de structuur van een mand (= esparto). De Manchego heeft een beschermde status AOP (Appellation d'Origine Protege). Dit geldt alleen als de kaas minimaal 2 maanden heeft gerijpt.Manchego ondergedompeld in olijfolie met een stukje brood is een fantastische smaakbeleving. De Manchego heeft de vorm van een tonnetje en is herkenbaar aan de bruine bewerkte korst. De naam Manchego en de productieweek staan in de korst gestempeld. De korst wordt beschermd met was, olijfolie of plastic. Manchego is verkrijgbaar in meerdere leeftijden tierno (jong), curado (belegen), viejo (oud). Zelfs op oude leeftijd heeft de kaas een zoete nootachtige smaak.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Rode wijn vol Rode wijn vol
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 2 opties
  • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Smaaksterkte: Pikant

Kaas

  • Merknaam:
  • Productnaam: Manchego
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: (half) harde kaas
  • Melksoort: Schaap
  • Gemaakt van rauwe melk: Ja
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 30
  • Eetbare korst: -
  • AOP: Ja
Sla dit product op