Pecorino Romano

Pecorino Romano

Deze harde Italiaanse schapenkaas heeft een wat droge zilt pittige smaak dankzij de schapenmelk. Zeer geschikt als kaas in de keuken (raspen), maar zeker ook bij een glas.

Productie zone
Het wordt uitsluitend geproduceerd in de regio's van Sardinië en van Lazio, en in de provincie van Grosseto in Toscane.

Historische oorsprong
Tal van historische documenten getuigen van het bestaan ​​van deze kaas in het dagelijks leven van de mensen Sabine (Lazio) ten minste 2000 jaar geleden, en de naam verwijst naar deze historische achtergrond. De kaas Vervolgens werd wijd produceert in Sardinië vorm 27 BC waar het milieu en de landbouw omstandigheden waren identiek aan die van Lazio. In de vroege jaren van de twintigste eeuw, de productie van de kaas werd de aanzet tot aanzienlijke economische ontwikkeling op basis van twee van het eiland voornaamste middelen: grazind weiden en schapen. De Protection Association is opgericht in 1979 en alle producenten van Pecorino Romano zijn lid van de vereniging.De kaas is met de BOB Reg. CE nee. 1107/96.

Productkenmerken
Een harde, gekookte kaas gerijpt op middellange en lange periodes (5 en 8 maanden), afhankelijk van het weer is het voor tafel gebruik, of voor het raspen.Het heeft een scherpe, karakteristieke smaak en een geurige neus van verschillende intensiteit op basis van veroudering.

Productietechnieken
De kaas wordt verkregen uit verse, volle, schapenmelk crudled met stremsel lmab's, vervolgens afgebroken tot het vormen minuten korrels van de wrongel.Het is dan gekookt, geperst en gereinigd in speciale hot-vochtige ruimtes. Na 48 uur is het gezouten volgende oude, complexe ambacht techniek. Vergrijzing voor lange periodes accentueert zijn sterke, scherpe smaak.

Voedingswaarden
Een complete voeding en een sterk punt van de mediterrane keuken, de autenticity en makkelijke verteerbaarheid maken het ook bijzonderheid geschikt voor moderne eetgewoonten. Het heeft een goede balans calorieën en een hoog niveau van eiwit, vitamine en minerale zouten, especcialy calcium en fosfor.

Hoe te genieten
Het wordt traditioneel toegevoegd aan de gewone pasta en soep om de smaak te verbeteren. De scherpe smaak maakt het de koningin van de rooster kazen, en zijn geur en sterke aroma maken het een prima hoofdgerecht. Het is meesterlijk begeleid door de vintage rode wijnen.

Etikettering
Het merk van de oorsprong, bestaande uit een herhaling van de naam "Pecorino Romano" en het logo van de benaming van herkomst zijn bedrukt op de kaas met stippen.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Rode wijn vol Rode wijn vol
  • Speciaal bier Speciaal bier
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Diner
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Smaaksterkte: Romig

Kaas

  • Merknaam: Zanetti
  • Productnaam: Pecorino Romano
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: (half) harde kaas
  • Melksoort: Schaap
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 60
  • Eetbare korst: Nee
  • AOP: Ja
Sla dit product op