Bleu d'Auvergne

Bleu d'Auvergne

Bleu d'Auvergne is afkomstig uit de omgeving van Clermont Ferrant. De weidegrond is vulkanisch en rijk aan fosfor en kalium. Dit geeft de melk een speciaal karakter. de blauwader is van de Roquefortifamilie. De kaas heeft een wat plakkerig zuivel met gelijkmatig verdeelde aderen. De smaak is zilt-kruidig en blijft even hangen.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Port Port
  • Witte wijn zoet Witte wijn zoet
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Smaaksterkte: Pittig

Kaas

  • Merknaam:
  • Productnaam: Bleu d'Auvergne
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Blauwaderkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 50
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Nee
Sla dit product op