Edel de CLeron

Edel de CLeron

Edel de Cleron is een Frans kaasje uit het dorpje Cléron in de vallei van de Loue, ten zuiden van Besancon in de Franche-Comté.De kaas is niet lang geleden ontwikkeld. De kaas lijkt erg op de Vacherin Mont d'Or. In Frankrijk wordt de kaas Faux Vacherin genoemd, omdat het geen echte Vacherin is. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk, de Vacherin van rauwe melk.De kaas wordt evenals de Vacherin verpakt in een ring van dennenbast. Dit geeft de kaas haar eigen smaak. Aangezien de kaas van gepasteuriseerde melk wordt gemaakt wordt deze niet zo zacht als de Vacherin. Deze kan "gelepeld' worden. de Edel kan gesneden worden.De kaas rijpt minimaal 3 weken. Tijdens het rijpen wordt de kaas dagelijks gekeerd en gewassen met pekelwater. Na de rijping wordt de kaas verpakt in de dennenbast.Edel de Cleron heeft een goudkleurige korst met een witte schimmel. De kaas heeft een geur van aarde en champignons. Indien de kaas ruikt naar ammoniak is de rijping te ver gegaan en kan de kaas beter niet meer worden gegeten.

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 0 opties
  • Smaaksterkte: Romig

Kaas

  • Merknaam:
  • Productnaam: Edel de CLeron
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Gewassen korstkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 55
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Nee
Sla dit product op