Pont L'eveque

Pont L'eveque

Pont Léveque komt oorspronkelijk uit het Normandische plaatsje Pont Léveque. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw. De korst is licht oranje/roze met wit bedekt en licht vochtig. Het zuivel rijpt door en wordt naarmate de rijping vordert meer glanzend en geler. De schimmelkorst aan de buitenkant wordt witter. De smaak van een oudere en rijpere Pon Léveque is duidelijk pikanter en sterker. De Pont L'Eveque heeft het AOP keurmerk. De kaas dankt zij naam aan de plaats Pont L'Eveque waar vroeger een grote regionale kaasmarkt was. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw. De melk wordt verwarmd en daarna gestremd. De wrongel wordt gesneden en in vierkante kaasvormen gedaan. De kaas ligt 2 dagen in een ruimte van 22 gr. en wordt regelmatig gekeerd om de wei weg te laten lopen. Vervolgens wordt de kaas gedroogd en gezouten. Dit kan gebeuren met droog zout of in een pekelbad. Na het zouten wordt de kaas gewassen en geborsteld. De laatste stap is het rijpen gedurende anderhalve maand.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Witte wijn droog Witte wijn droog
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Lunch, Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Smaaksterkte: Pikant

Kaas

  • Merknaam: Grand
  • Productnaam: Pont L'eveque
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Gewassen korstkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 45
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Ja
Sla dit product op