Pont L'Eveque 220 gr

Pont L'Eveque 220 gr

Pont L'eveque komt oorspronkelijk uit het Normandische plaatsje Pont L'eveque. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw. De korst is licht oranje/roze met wit bedekt en licht vochtig. Het zuivel rijpt door en wordt naarmate de rijping vordert meer glanzend en geler. De schimmelkorst aan de buitenkant wordt witter. De smaak van een oudere en rijpere Pon L'eveque is duidelijk pikanter en sterker. De Pont L'Eveque heeft het AOP keurmerk. De kaas dankt zij naam aan de plaats Pont L'Eveque waar een grote regionale kaasmarkt was. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw. De melk wordt verwarmd en daarna gestremd. De wrongel wordt gesneden en in vierkante kaasvormen gedaan. De kaas ligt 2 dagen in een ruimte van 22 gr. en wordt regelmatig gekeerd om de wei weg te laten lopen. Vervolgens wordt de kaas gedroogd en gezouten. Dit kan gebeuren met droog zout of in een pekelbad. Na het zouten wordt de kaas gewassen en geborsteld. De laatste stap is het rijpen gedurende anderhalve maand.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Rode wijn licht/fruitig Rode wijn licht/fruitig
  • Witte wijn droog Witte wijn droog
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Smaaksterkte: Romig

Kaas

  • Merknaam:
  • Productnaam: Pont L'Eveque 220 gr
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Witte korstkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 45
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Ja
Sla dit product op