Castelli Mozzarella

Castelli Mozzarella

Mozarella is een zeer jonge ongerijpte kaas, met een elastisch zuivel. De kaas is van oorsprong Italiaans. Door de speciale bereiding wordt deze kaas bij verwarming zacht en draderig. Mozarella heeft een mooi smeltgedrag en is daadoor de ideale kaas voor op pizza en in de oven Mozzarella is de meest bekende filata-kaas uit Italië. De kenmerken van een filata-kaas zijn de volgende. De wrongel wordt eerst in heet water "gebroeid" en daarna gekneed tot een elastische massa. Hierdoor ontstaat de rekbare structuur. De originele Mozzarella werd gemaakt van buffelmelk. Tegenwoordig wordt deze melk vaak vervangen door goedkopere koemelk. De melk wordt verwarmd en gestremd en valt dan uit elkaar in wrongel en wei. De wrongel wordt op een bepaalde manier met de hand afgescheurd. In het Italiaans heet dat "mozzare". Deze kaas komt oorspronkelijk uit Zuid Italië, vandaar de naam Mozzarella. Mozzarella is het lekkerste om dagvers te eten. Om de kaas langer te kunnen bewaren wordt hij verpakt in zijn eigen wei. De meest oorspronkelijke vorm van Mozzarella is eivormig.

De meest voor de hand liggende verklaring van het woord "mozzarella" is de herleiding naar het werkwoord "mozzare", dat afsnijden betekent en op het snijden van de 'melkworst' in kleine delen duidt. Andere theorieën beschrijven de oorsprong als een kleinere versie van de "scamozza" of scamorza kaas, dat op zijn beurt waarschijnlijk een afgeleide is van "scamozzata" ("zonder hemd"). Dit zou een verwijzing zijn naar het feit dat deze kaassoorten geen harde korst hebben, die oudere, gedroogde kaassoorten wel bezitten.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Pils Pils
  • Rode wijn licht/fruitig Rode wijn licht/fruitig
  • Witte wijn droog Witte wijn droog
  • Witte wijn zoet Witte wijn zoet
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Lunch, Diner
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 6 opties
  • Drank combinaties te maken: 4 opties
  • Smaaksterkte: Zacht

Kaas

  • Merknaam: Castelli
  • Productnaam: Castelli Mozzarella
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Verse kaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 44
  • Eetbare korst: Nee
  • AOP: Nee
Sla dit product op