Chaource  Germain

Chaource Germain

De Chaource heeft door de thermisatie behandeling heel veel van de oorspronkelijke smaak behouden (de smaak van rauwe melk). De Chaource heeft het AOP keurmerk. Dit staat voor Appellation d'Origine Protege. Aan dit keurmerk zijn strenge regels verbonden. De Chaource mag alleen gemaakt worden van melk uit de departementen Aube en Yonne. De kaas wordt geproduceerd uit rauwe melk. Na de stremming (12 uur) wordt de verse kaas in kaasvormen gebracht. De wei loopt langzaam weg en de kaas wordt iets steviger. De rijping duurt slechts 14 dagen.  De kaas is licht gezouten en de korst is volledig wit. Het is zurige kaas en dit karakter zorgt er voor dat binnenin de kaas het rijpingsproces zeer traag gaat. De rijping vindt plaats op roggestromatten waardoor de kaas zijn wat gestreepte vlakke kanten geef. Na deze rijping wordt de Chaource als verse kaas verkocht (demi-sec). Tegenwoordig wordt de Chaource meer als gerijpte kaas verkocht.  De Chaource is een verse, frisse licht zurige kaas. Een gerijpte Chaource krijgt een beetje Champignon aroma, wat ook kenmerkend is voor Camembert. Van oorsprong is de Chaource een kloosterkaas.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Witte wijn droog Witte wijn droog
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Smaaksterkte: Mild

Kaas

  • Merknaam: Germain
  • Productnaam: Chaource Germain
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Witte korstkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 50
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Ja
Sla dit product op