Kaasplankje franse trots

Kaasplankje franse trots

Dit plankje bestaat uit een selectie van de mooiste Franse kazen.

Een zachte roombrie. De brie de meaux, voor de Fransen "de koning der kazen", Brie de Meaux is gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status (Appellation d'Origine Protege).

Roquefort, een grotgerijpte blauwaderkaas met een historie die vele eeuwen teruggaat. Het unieke vochtige klimaat in de grot waar de Roquefort rijpt zorgt mede voor de onnavolgbare smaak.

Morbier, een bijzondere dessertkaas uit de Jura met een romig pikante smaak. Door het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond, gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke smaak. Het laagje as diende vroeger als bescherming tegen insecten tussen de melkingen door.

Deze kazen zijn heerlijk in combinatie met vijgendip.
Prachtig dessert plateau of voor bij de borrel.

Hieronder vindt u de kazen die op deze kaasplank liggen:

Rating: 6 out of 3 based on 2 reviews
  • Roombrie

       
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
    • Drank combinaties te maken: 1 opties
    Bekijk deze kaas

    Roombrie

    Roombrie

    Segment Witte korstkaas

    Witte korstkaas

    >Meer over dit segment

    Deze roombrie is een populaire kaas. De kaas is zeer geliefd door het altijd romige zuivel. Deze kaas heeft een rijping achter de rug waardoor het zuivel romig is en de oppervlakte mooi bedekt met witflora.
    Voor de beste smaak is het aan te raden de kaas een half uur voor gebruik uit de koelkast te nemen.

    >Bekijk deze kaas

    Beoordeling:
     
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
    • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Brie de Meaux

       
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
    • Drank combinaties te maken: 2 opties
    Bekijk deze kaas

    Brie de Meaux

    Brie de Meaux

    Segment Witte korstkaas

    Witte korstkaas

    >Meer over dit segment

    Brie de Meaux is gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status (Appellation d'Origine Protege). De kaas heeft een witte, golvende gerimpelde korst met licht bruine/oranje vlekken. De kaas rijpt van onder de korst naar de kern. Hoe rijper, hoe zachter het zuivel. Een volledig rijpe brie de meaux loopt leeg en heeft een zeer rijke smaak. De smaak is duidelijk anders dan de gewone brie

    >Bekijk deze kaas

    Beoordeling:
     
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
    • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Roquefort Société

       
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
    • Drank combinaties te maken: 2 opties
    Bekijk deze kaas

    Roquefort Société

    Roquefort Société

    Segment Blauwaderkaas

    Blauwaderkaas

    >Meer over dit segment

    Société

    De Roquefort staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen, Penicillum Roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van de Combalou  onstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid. ​

    >Bekijk deze kaas

    Beoordeling:
     
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
    • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Borrel
  • 2 minuten
  • 4 personen
Sla dit kaasplankje op

Serveer tips

Stokbrood

Ciabatta

Stevig bruinbrood

Fruit compote

Diverse noten

 

Ontdek onze enorme kaasplank assortiment.

pittig mild
Beoordeel deze kaasplank: Bedankt voor uw beoordeling

Ingrediënten

Roombrie

Brie de Meaux

Roquefort

Crottin

Morbier

Vijgendip