Verse kaas

verse-kaas-1Tot de verse kazen horen ook enkele kazen die in pekel en/of wei zachtjes doorrijpen, bijvoorbeeld Griekse Feta, witte saladekaas of pekelkazen en Mozzarella van buffel en koemelk. Feta moet eerst enkele weken rijpen om voldoende zout op te nemen voor de specifieke smaak en houdbaarheid.

Vers geschepte verse kaassoorten hebben een korte houdbaarheid, dit geldt natuurlijk ook wanneer verpakkingen aangebroken worden. Het absoluut vetgehalte wordt op de verpakkingen aangegeven bij de voedingswaarde per 100 gram.

verse-kaas-2

De variatie in verse kazen is ongekend, net als de toepassingen. Verse kaas wordt gegeten op verse stokbroodjes, in salades, warme gerechten, maar ook in zoete desserts. Probeer en combineer, verse kaas zit vol smakelijke verrassingen. Verse kaas is meestal goed te combineren met zowel zoete als zoute ingrediƫnten.

Bekende verse kazen zijn :
Boursin; Feta; Mozzarella; Verse Roomkaas; Verse Chevre

Kaas/wijn combinatie :
Verse kaas smaakt meestal heerlijk met een droge witte wijn.

Lees meer over onze wijnen op onze wijn webshop
www.vomarwijn.nl

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 176